Coaliţia Tinerilor pentru o Nouă Clasă Politică
www.alegeri.infotineret.ro
  Home · Tinerii si demagogia grosolana a politicienilor gorjeni

Tinerii si demagogia grosolana a politicienilor gorjeniForumul Tinerilor din Gorj a invitat duminică, 25 Mai 2008, ora 10.30, la Sala Maură a Palatului Administrativ Gorj, candidații la funcția de primar al Municipiului Târgu Jiu respectiv candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj la o întâlnire cu generatia tânără.

Scopul întâlnirii a fost acela de a pune „pe tapet” strategia în ceea ce privește promovarea generaţiei tinere în perioada 2008-2012 pe care o propun candidaţii.

Din păcate pentru judeţul Gorj şi municipiul Târgu Jiu majoritatea candidaţilor nu au avut respectul necesar pentru a accepta un dialog cu tinerii. Astfel, au fost prezenţi la întâlnire doar:
-candidatul Partidului Conservator pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Sabin Popescu;
-candidatul PNTCD, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Matei Catrinoiu;
-candidatul PNL pentru funcţia de primar al Municipiului Târgu-Jiu, Dorin Taşcău;

restul.... lipsa, pauză!

De precizat ca la o întâlnire similară organizată în 2004 sala Maură era plină de candidaţi la alegerile locale.


Lipsa candidaţilor la dezbatere poate fi explicată prin 2 perspective:

-pe de o parte, demersul Forumului Tinerilor din Gorj de a forma o Coaliţie a Tinerilor pentru o Nouă Casă Politică, demers care propunea 5 criterii minimale pentru viitorul primar (1. studii superioare; 2. aptitudini de utilizare a computerului; 3. abilităţi de comunicare întro limbă străină de circulaţie internaţională; 4. cunoştinţe generale despre instituţiile europene; 5. cunoştinţe despre legislaţia din România în domeniul administraţiei publice), criterii pe care majoritatea candidaţilor nu le respectă;

-pe de altă parte, acest comportament al politicienilor din judeţul nostru denotă lipsa de interes faţă de tineri, precum şi demagogia grosolană pe care tot aceiaşi politicieni o promovează prin mass-media cum că pe ei nu îi interesează nimic altceva decât viitorul tineretului din judeţul Gorj


Trecând peste dezgustul faţă de aceşti politicieni perimaţi, în dezbaterea realizată cu puţinii candidaţi prezenti, au fost propuse unele idei ce ar putea fi implementate în perioada mandatului 2008-2012.

Astfel,
Dorin Taşcău:
1. Demararea unui program «after school» pentru copii părinţilor care sunt plecaţi la muncă în străinătate;
2. Crearea la nivelul autorităţii locale a unei structuri care să se ocupe de consilierea tinerilor pentru înfiinţarea de firme şi accesarea fondurilor europene.

Sabin Popescu
1. Demararea unui program de extindere/înfiinţare de parcuri industriale care vor funcţiona ca un motor al economiei locale, prin atragerea investitorilor şi implicit crearea de locuri de muncă pentru tineri;
2. Dezvoltarea turismului inclusiv prin investiţia în infrastructură, spre exemplu este necesară o şosea rapidă Târgu Jiu – Craiova;

Matei Catrinoiu
1. Dezvoltarea unui sat de vacanţă pe Şuşiţa;
2. Sprijinirea tinerilor pentru a investi in producţia de energie verde;

Pe lângă aceste subiecte, a mai fost pus în discuţie și faptul că promisiunile făcute în 2004 de către candidaţi, de sprijinire a găsirii unui spaţiu adecvat pentru Casa Studenţilor nu au fost respectate de către cei aleşi (nerealizarea promisiunilor poate şi ea să fie un motiv pentru care unii candidaţi au lipsit).

S-a evidenţiat de către reprezentanţii Forumului Tinerilor din Gorj faptul că orice promisiune de realizare a acestui obiectiv este în van. Tinerii nu mai cred politicienii, prin urmare “vă aşteptăm mai degrabă peste 4 ani să ne anunţaţi că aţi îndeplinit obiectivul decât să faceţi promisiuni deşarte în pragul alegerilor!

Succes candidaţilor care au avut bunul simţ să vina în faţa tinerilor în pragul alegerilor. Ceilalţi… nu au nevoie de tineri pentru că pe ei ii votează alte categorii sociale, orientate „spre viitor şi modern”.

Forumul Tinerilor din Gorj
„Coaliţia Tinerilor pentru o Nouă Clasă Politică”

28.05.2008. 12:32

niste.... a scris la 29.05.2008. 08:15

nai cu cine bai, n-ai cu cine...

cristi a scris la 31.05.2008. 13:06

La Motru #1;i acum la ora 21.00 în 31.05.2008 mai sunt bannerele cu PDL #1;i PRM!

vvavav a scris la 14.07.2008. 13:02

ionel stochitoiu este o persoana corupta, si nu inteleg de ce oamenii l-au reales.

Adaugati comentariu

Câmpurile marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii

:

:

:


3 + 8 =