Coaliţia Tinerilor pentru o Nouă Clasă Politică
www.alegeri.infotineret.ro
  Home · Comunicate · Comunicat 29.02.2008: "Primarul nepregatit dauneaza grav comunitatii"

Comunicat 29.02.2008: "Primarul nepregatit dauneaza grav comunitatii"

Sub sloganul „Primarul nepregătit dăunează grav comunității”, Coaliţia Tinerilor pentru o Nouă Clasă Politică a demarat o campanie care are ca principal scop reformarea clasei politice. Proiectul se desfăşoară în judeţul Gorj şi are ca iniţiatori ATDR – Asociaţia Tineret şi Dezvoltare Regională (ONG apolitică), în colaborare cu Forumul Tinerilor din Gorj - Federaţia ONG-urilor de tineret din Gorj.

Acţiunea consta în înaintarea unor cerinţe minimale (criterii) partidelor politice de care să se ţină cont la întocmirea listelor de candidaţi pentru funcţia de primar. Structurile invitate să participe la aceasta acţiune sunt: ONG-urile – organizaţiile nonguvernamentale, mass-media şi toţi cetăţenii interesaţi şi dornici să promoveze o clasă politică reformată.

Fiecare partid politic dornic (în mod sincer) de reformă în clasa politică românească va fi de acord ca propunerile următoare să facă obiectul unui moratoriu politic şi să fie asumate de toate partidele atunci când se vor întocmi listele cu candidaţii la funcţia de primar:
1. studii superioare;
2. aptitudini de utilizare a computerului;
3. abilităţi de comunicare întro limbă străină de circulaţie internaţională;
4. cunoştinţe generale despre instituţiile europene;
5. cunoştinţe despre legislaţia din România în domeniul administraţiei publice;

Fiecare candidat la funcţia de primar va completa un formular tip furnizat de către Coaliţie, în care va declara pe proprie răspundere în ce măsura îndeplineşte acele condiţii minimale. Declaraţia candidatului va fi vizată de conducerea judeţeană a partidului din care face parte. Toate aceste formulare vor fi făcute publice pe web site-ul: www.alegeri.infotineret.ro .

Organizaţiile judeţene de partid furnizează Coaliţiei formularele completate şi semnate de către candidaţii la funcţia de primar, formulare ce vor trebui să fie contrasemnate de preşedintele organizaţiei judeţene de partid şi vor fi înmânate Coaliţiei în momentul definitivării listelor cu candidaţi, dar nu mai târziu de 3 săptămâni înaintea termenului limită de depunere a candidaturilor.

În cazul în care Coaliţia semnalează că un candidat nu respectă criteriile convenite, organizaţia judeţeană de partid va depune toate diligenţele pentru lămurirea situaţiei.

Coaliţia va analiza şi se va pronunţa cu privire la respectarea de către candidaţii la funcţia de primar a criteriilor mai sus menţionate şi recomandă în acelaşi timp ca partidele să respecte aceleaşi criterii şi cu privire la desemnarea candidaţilor la funcţia de consilier.

Iniţiativa Coaliţiei Tinerilor pentru o Nouă Clasă Politică se bucură de sprijinul a 17 organizaţii mass-media care şi-au arătat disponibilitatea sinceră de a contribui la reconstrucţia clasei politice. Dintre acestea fac parte 2 televiziuni, 3 posturi de radio şi 12 ziare.

29.02.2008. 02:49

marius a scris la 01.03.2008. 05:16

ce ne facem daca toti candidatii sunt pe dinafara criteriilor enumerate?

alegator a scris la 04.03.2008. 01:38

nu se poate ca macar in municipiile din Gorj sa nu existe o persoana care sa doreasca sa fie primar si sa aiba toate calitatile cerute...
a, se poate ca aceasta persoana sa nu fie in gratiile partidelor si ei sa numeasca doar politruci cu sacosa... foarte posibil, la cum se fac jocurile la noi. Oricum, cred ca reprezentantii coalitiei vor reusi sa ne furnizeze informatii despre respectarea criteriilor si cel care se va apropia cel mai mult de adevar trebuie votat. Daca ne referim la municipii (Targu Jiu si Motru) unde interesul e mai mare, va fi interesant sa ii vedem pe Carciumaru si Hanu cum o dau (in stil iliescian sau nu) pe engleza, franceza, germana etc..

A, Hanu si Carciumaru vor fi privilegiati de soarta pt ca fiind in acelasi partid (mai nou) le va putea angaja partidul o profesoara de germana sau alta limba:)