Coaliţia Tinerilor pentru o Nouă Clasă Politică
www.alegeri.infotineret.ro
  Home · Comunicate · Comunicat 08.03.2008: „Interzis la Primarie candidatilor fara studii”

Comunicat 08.03.2008: „Interzis la Primarie candidatilor fara studii”

Conform unei ştiri transmise de Mediafax, „candidaţii la funcţia de primar de comună sau oraş trebuie să fie absolvenţi de studii liceale, cu diplomă de bacalaureat, iar cei care candidează la primar de municipiu trebuie să aibă cel puţin studii superioare de scurtă durată absolvite cu diplomă, potrivit unei legi adoptate tacit de Senat”.

Tot Mediafax mai precizează că proiectul de lege a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari PRM, PSD, PD-L şi PNL, iniţiativa legislativă modificând Legea 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale prin adoptare tacită, după ce senatorii nu au reuşit să o ia în discuţie până la expirarea termenului regulamentar, 25 februarie.

Iată aşadar că și parlamentarii sunt de acord (chiar și tacit) cu nevoia ca primarii României să înţeleagă mai mult din ceea ce se întâmplă în jurul lor, să fie din ce în ce mai școliți.
Acest pas făcut de Parlament este însa unul timid, mult prea timid.
România nu mai poate aştepta încă patru ani ca ei să impună tuturor primarilor să aibă studii superioare, să fie „mai isteţi”.

Cu toate aceste, salutăm iniţiativa, care se înscrie pe aceeaşi linie cu demersul Coaliţiei pentru o Nouă Clasă Politică, lucru care ne întăreşte convingerea de a susţine criteriile propuse:
1. studii superioare;
2. aptitudini de utilizare a computerului;
3. abilităţi de comunicare întro limbă străină de circulaţie internaţională;
4. cunoştinţe generale despre instituţiile europene;
5. cunoştinţe despre legislaţia din România în domeniul administraţiei publice;

Consideram deasemenea că o persoană care nu poate folosi calculatorul și nu are minime abilitaţi de comunicare întro limbă de circulaţie internaţională, este o persoana condamnată la insucces, o persoana aproape ratata profesional (în era în care trăim), ori noi dorim ca primarii să fie exemple de succes.

Vrem ca primarii să infirme percepţia, că dacă nu eşti în stare să faci altceva în viată, te faci politician.

Coaliţia pentru o Nouă Clasă Politică nu doreşte primari filozofi, nici poligloţi, nici specialişti IT, nici doctori în administraţie publică, însa este de bun simt ca primarii să știe ce se întamplă în jurul lor, să nu fie bulversaţi de mersul lumii, tehnologiei, societății în general. Ne dorim un primar adaptabil, un primar european al anului 2008. Aşadar, stimaţi cadidați, dacă nu știți să folosiţi calculatorul sau nu aveţi minime cunoştinţe de limba engleză sau o ală limba de circulaţie, încercaţi să stați câteva zile pe lângă copii dvs. care cu siguranţa va vor ajuta să depăşiţi acest hop.

Si nu uitaţi, „Primarul nepregătit dăunează grav comunității!”.

Cu stimă,
Coaliţiei Tinerilor pentru o Nouă Clasă Politică

08.03.2008. 01:38

PROSTU a scris la 09.03.2008. 06:33

`DE CE PROSTII NU AU VOIE SA CANDIDEZE LA FUNCTIA DE PRIMAR?!
SI NOI SUNTEM OAMENI!!!!!!!!!!!
SI ORICUM TOT NOI IESIM PRIMARI......
PROSTI SUNT MULTI
SI EI VOTEAZA!!!!!!!!!!!1
CINE VA IESI PRIMAR???????????
PROSTU`

dan a scris la 09.03.2008. 15:45

oare?
am mai auzit asta undeva... sau ceva asemanator... parca la Lapusneanu.

sisi a scris la 24.03.2008. 17:46

e naspa ,noi am avut primari ,profesori,doctori,ingineri,directori si rezultat ......canci... adica daca ai scoala nu ai practica si a iesit ...naspa.

ion a scris la 25.03.2008. 10:58

dar cu siguranta posibilitatea ca un primar cu carte sa inteleaga mai bine mecanismul tehnico-juridic in care se invarteste primaria e mai mare... iar posibilitatea de a fi si bun gospodar e mai mare la unul citit decat la PROST.. deci eu aleg pe cel mai citit oricand in fata unui badaran care se da bun gospodar

Marta a scris la 25.03.2008. 13:42

Ma indoiesc ca aceasta lege va fi trecuta pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor pana la depunerea candidaturilor pentru localele de anul acesta. Cum ramane cu Vanghele? Si nu numai! Sunt o multime de analafabeti care vor tronul primariei. Si asta, datorita faptului ca sunt total inconstienti! Ar trebui mediatizata mai mult aceasta problema, pentru a trezi factorii de decizie!

PROSTU` a scris la 27.03.2008. 15:30

DA`CE MA!!!
VANGHELIE E PROST MA?
NU E MA.....
CA A CITIT SI EL MULTI ALMANAHE MA
DECI E BUN MA......
PROSTU`

nicu a scris la 28.04.2008. 07:50

candidatul de primar PNL la cernica are diploma de bac FALSA.atentie DNA

politist a scris la 28.04.2008. 07:56

MAJORITATEA CANDIDATILOR LA PRIMAR DIN ILFOV AU DIPLOME FALSE.ATENTIE DNA?????????????

<< Prima < Precedenta [1 / 2] Urmatoarea > Ultima >>

Adaugati comentariu

Câmpurile marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii

:

:

:


4 + 5 =